Välkommen!
Vi är nu 404 bamsesamlare

?
 

Erik Birger Karlsson

Visa presentation

Tillbaka till samlarlistan

Samling


Ingen samling finns registrerad för tillfället.

 


Presentation

Namn
Erik Birger Karlsson
Födelseår
1987
Stad
Oskarshamn
Registrerad
2021-04-08
erik.birger.karlsson@gmail.com

Har samlat Bamse sen jag var ungefär 10 år och en av anledningarna är att jag älskar det som Bamse står för -- "Den som är stark, måste också vara snäll." Sen är Bamseberättelserna för mig både spännande, roliga och nostalgiska.

Mina första tidningar hittades i olika lokala secondhandbutiker och förvarades i en liten grön kista som påminde mycket om en skattkista. Skatter är ju ett återkommande tema i Bamseserierna, vilket gjorde detta till ett passande val. :) Idag, många år senare; så har jag skaffat mig en riktigt stor kista i silverimitation, varav det enbart finns 2 ex i hela Sverige (min finns här i Oskarshamn & den andra finns i Stockholm) och det är denna som numera agerar som hem för min Bamsesamling.

Efter att ha gått från att leta tidningar i secondhandbutiker till att söka vidare digitalt via Tradera, så har jag tillslut lyckats samla alla nummer mellan åren 1973-2000. År 2000 kändes som ett både episkt och passande år att avsluta min samling både pga året i sig, samt att Rune Andréasson gick ur tiden i December 1999. Tänka sig att Bamse i skrivande stund fortsatt komma med nya nummer i över 20 år efter din bortgång... jag är säker på att du hade varit otroligt stolt! Tack för att du skapade Bamse åt oss!

<3-ligt Hej! ^_^


©2003 Bamsesamlarna Antal Besökare
1299 idag | 3524535 totalt
webmaster@bamsesamlarna.com  
Illustrationer av Simon Bülow  
Dela |