Välkommen!
Vi är nu 406 bamsesamlare

?
 

Eragon

Visa presentation

Tillbaka till samlarlistan

Samling


1984  
2000  


Snitt vid komplett
PR-GD
VG
FN
VF
NM-MT

 


Presentation

Namn
Eragon
Födelseår
1992
Stad
Stockholm
Registrerad
2006-04-08
weasley_007@hotmail.com

Tjingeling ;)

Lite om mig själv:

Intressen: Att vara annorlunda...

Lyssnar på: Kent, Håkan Hellström, Franz Ferdinand

Läser: Fantasy, Bamse

Tittar på: Floorfiller

Beundrar: Dan Brown, Issac Newton, Skalman

Favoritmat: Skaldjur, sushi

Bästa film: Miffo, Harry potter-filmerna och Phantom of the opera

Favoritämne: Biologi, kemi, fysik, idrott

Bästa bok: Harry Potter, Da Vinci-koden och Eragon

Övrigt: Blev den 186:e medlemmen

Namn: Kallar mig själv Mandel

Favorit i Bamse: Skalman

Har läst Bamse sedan: 1995

Därför läser jag Bamse: Lärorik och fyndig tidning.
Hyfsat rolig^^

Antal Bamse-tidnigar: Ynka 164 st

Föredrar de äldre nummrena!!!


Figurens namn: Skalman

Fakta om figuren
Skalman är en uppfiningsrik och smart vän. Skalman är väldigt speciell och man vet inte hur gammal han är eller vilka hans släktband är. "Jag är född på trollkararnas tid" säger han. Han bor i sitt gula hus på Kullarna och uppfinner det mesta. Hans bästa uppfinningar är den självgående skottkärran och mat-och-sov-klockan som talar om när det är dags att äta och sova. Ingenting kan väcka Skalman när hans klocka väl har ringt.

Skalman är en vän som alltid ställer upp om han har möjlighet och det har han oftast. Utan honom skulle det inte vara mycket med någonting i Bamseland. Det är Skalman som är hjärnan bakom det mesta.

Många frågar sig hur Skalman kan plocka saker ut och in i skalet. Nästan allting får plats där. I nummer 8/95 berättar Skalman om hur han kan få plats med så mycket saker i skalet. En gång för länge sedan uppfann han transvolym-regulatorn, en manick som gör saker små när han stoppar in dem i skalet och stora när han plockar ut dem igen.Figurens namn: Bamse

Fakta om figuren
Bamse är gift med Brummelisa och tillsammans har de 4 barn.(Nalle-Maja, Teddy, Brum och lilla Brumma). Varje morgon när Bamse stigit upp tar han och stoppar i sig en burk dunderhonung som gör honom till världens starkaste björn.

Bamse växte upp med sin farmor eftersom han miste sina föräldrar när de var på väg att leta efter en skatt till havs. Farmor brukade alltid göra honung eftersom björnar gillar honung. En dag blandade hon av misstag i en växt från en ö och honungen blev till dunderhonung. Alla som åt honungen fick ont i magen utom Bamse som blev stark.

Andra figurer som tål honungen är Surre, Bamses bi; Nalle-Maja som blir stark en stund men sedan får ont i magen; Gluff-Gluff som är ett troll som bor i Dunkelberg samt slutligen Brumma som kan äta honungen men inte blir stark.

Bamse har alltid haft en god moral. Han ogillar allt våld och han hittar alltid något gott hos sina ovänner. Ofta vinner han konflikterna genom att vara snäll och slipper då att ta till våld.Figurens namn: Lille Skutt

Fakta om figuren
Lille Skutt är en av Bamses närmaste vänner och han bor i en stubbe. Han är gift med Nina-Kanin och tillsammans har de Mini-Hopp.

Lilleskutt är en osäker kanin som aldrig vågar utmana ödet. Han börjar alltid att gnälla när Bamse frågar ifall han vill följa med på äventyr.

Så här gick det till när Bamse och Lille Skutt träffade varandra första gången: Lille Skutt föddes i skogen tillsammans med sina sex syskon(Jumpa, Hoppla, Gnager, Hipp, Happ och Sprattel). Kaniner får ofta och många barn så det dröjde inte länge förrän Lille Skutt och hans syskon gav sig iväg hemifrån. I skogen lurade vargen som precis hade blivit världsmästare i elakhet. Han hade bjudit in sina kusiner för att skryta om att han kunde fånga sju kaniner i en säck. Kusinerna ansåg det vara en omöjlighet och sade att det bara fanns en varg som klarat av detta. Den vargen var Varg-Ville. Vargen var tvungen att bevisa att det han sade var sant så han fångade alla Lille-Skutts syskon med en håv. Lille-Skutt lyckades dock slinka ur håven.

Lille-Skutt sprang iväg och när han rundande en bergskant samtidigt som han tittade bakåt för att se om Vargen var honom i hasorna krockade han med Bamse med en våldsam smäll. Vargen hann ikapp och fångade Lille Skutt i säcken. Bamse, som inte hade någon dunderhonung i magen, började diskutera med vargen. Det hela slutade med att Vargen kastade in Bamse i en bergvägg. Bergväggen var dock i själva verket Skalmans hus. Skalman, som kom ut ur huset, hoppade ned på Vargens huvud och knockade Vargen med hjälp av sitt hårda skal. Alla kaniner lyckades smita från säcken.

När vargen vaknade blev han elak igen. Han tillfångatog Bamse och band honom vid ett träd. När Lille Skutt av nyfikenhet gick fram till Bamse bad Bamse Lille Skutt att springa till farmor och hämta dunderhonung. När Lille Skutt kom tillbaka blev han upptäckt av Vargen och Vargens kusiner. Bamse frågade Vargen om han kunde få lite honung och Vargen gjorde sitt livs misstag genom att säga ja. Det sa bara "BANG" och du kan tänka dig själv vad som hände sedan.


Jag har Bamse-tidningar från 1982-2006.

Jag vill gärna ha Bamse-tidningar från 1973-1990

Byter helst^^

©2003 Bamsesamlarna Antal Besökare
1044 idag | 3736870 totalt
webmaster@bamsesamlarna.com  
Illustrationer av Simon Bülow  
Dela |